Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz 1967 yılında pratik kız sanat okulu, 1990 yılında kız sanat ortaokuluna 1994 yılında çok programlı liseye,2003 yılında bünyesine Mesleki Eğitim Merkezini alarak Atatürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi olmuştur. Okulun toplam arsası 2500 m2 dir.Binanın toplam kullanılabilir alanı 9500 m2 olup binamız kız teknik öğretim genel müdürlüğü binasıdır.Atatürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde 3 yönetici,23 branş öğretmeni,1 ücretli öğretmen görev yapmaktadır. Örgün eğitim de 98 i kız,105 erkek toplam 203 öğrenci ve yaygın eğitim de ise 16 öğrenci mevcuttur.

1-2- OKULUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

Hızlı bir değişim sürecinin yaşandığı günümüzde, okulların kendilerini yenileyerek kendilerini ve öğrencilerini geleceğe taşıyabilmeleri kaçınılmaz bir gerçektir. Eğitimin yeniden tanımlandığı ve okul kavramının sorgulandığı şu günlerde eğitim alanındaki yeni yaklaşımları takip ederek öğrencilerimize daha iyi eğitim imkanı sağlamayı amaçlıyoruz.

Mesleki ve Teknik Eğitim mesleği eğitiminde ülkemizde ve bölgemizde en saygın ve tercih edilen kurum olmak için çalışanlar olarak üstlendiğimiz görev  ve sorumluluğun farkındayız.

Öğrencilerimiz, bütün çalışmalarımızın odağında temel oluşturur. Zenginlik olduğunu düşündüğümüz farklılıkları mutlaka dikkate alırız. Felsefemiz asla "ben" değildir; "biz" felsefesiyle hareket ederiz. Ekip çalışmasına azami derecede önem veririz. Tüm çalışanlar olarak gelişen teknolojiyi takip eder,  bu teknolojiyi mesleğimizin etik kuralları ve ilkeleri doğrultusunda okulumuzda uygularız. Bizim için değişmeyen tek şey değişimdir.

Değişen dünya şartlarında Ülkesini ve mesleğini seven toplumlar yetiştirmeyi amaçlayan Ulubey Atatürk METEM olarak öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak Mesleki ve Teknik Eğitim alanında mesleki ve teknik eğitimi verecek ortamları hazırlamak gibi önemli bir misyonu üstlenmiş bulunmaktayız.

Okulumuz, mesleki eğitime dayalı 4 yıllık eğitim vermektedir. Öğrencilerimizi hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlamaktayız. Mezunlarımız, mesleki ve teknik eğitim hizmeti veren iş alanlarında kalifiye eleman olarak görev yapmaktadırlar.

1 Müdür Odası,

2 Müdür Yardımcısı Odası,

1 Rehberlik odası

15 Derslik,

2 Bilgisayar laboratuarı

1 Fen Laboratuarı

1 Öğretmenler Odası

1 Arşiv

2 Atölye

mevcuttur.

9. sınıfta 2 şubemiz, 10. sınıfta 3 şubemiz, 11 sınıfta 3 şubemiz ve 12. sınıfta 3 şubemiz vardır.

Yayın: 06.05.2015 - Güncelleme: 22.02.2020 20:26 - Görüntülenme: 1861